miercuri, 14 ianuarie 2015

Cazarea si masa


 Cazarea si masa


Ca sa nu amanam prea mult acest subiect, chiar de nu am terminat paginile anterioare, ne-am gandit ca ar trebui sa prezentam acum aceste amanunte.

Cazarea:

Fiecare va locui intr-o casa a unui localnic simplu care ii va oferi o camera cu un pat cursantului / turistului / vizitatorului.

Preturile in dolari si euro sunt rotunjite, aproximative. De ex. Valoarea de 50 de lei, cazarea/noapte este 11,1(1) euro, pe care o rotunjim la 11.

Pretul este de minim 50 de lei / noapte/ pat pentru adulti si 25 de lei pentru copii. Spunem "minim", pentru ca banii vor fi considerati donatie, deci nu e suma fixa. ONG-ul pe care-l vom infiinta va emite factura, apoi va investi sumele stranse din aceste (si nu numai) fonduri in produsele necesare satenilor pentru renovarea caselor, construirea toaletelor in casa etc. 
Cu firmele putem incheia contract de donatie, deci puteti plati si ca firma.

Conform cursului valutar din prezent :

1 euro = aproximativ 4,5 lei : deci cca. 11 euro/noapte / pat
1 $ = aproximativ 3, 9 lei : deci cca. 13 $ / noapte / pat

Pat bebelus : am gasi in sat, nu stim cate ar fi disponibile, oferim gratis, dar nu asiguram mancarea bebelusului.

Masa:

Mancarea este gratuita,fiecare gatindu-si ce gaseste in gospodarie: legume, fructe, lactate, carne.

Despre conditiile de cazare si masa vom da mai multe detalii in alta postare. Detaliile vor cuprinde si imagini cu camera ce va fi pusa la dispozitie de gazda, casa gazdei, eventual si o scurta descriere a ceea ce are in curte si gradina, ce animale si pasari, ce legume si pomi fructiferi, cereale, stupi de albine etc., are sau nu masina, caruta, bicicleta, motocicleta etc. sa va alegeti un loc de cazare dupa gusturile voastre, tinand cont si de preferintele culinare.

Pentru a evita situatiile ridicole, vi se va preciza daca este o familie saraca, obisnuita sau bogata, daca ar fi incantata sa primeasca un ajutor cu haine de mana a doua, rechizite pentru copii sau ceva de care nu mai aveti nevoie acasa si oricum ati arunca.

Vom intreba familiile care sunt dispuse sa gateasca pentru vegetarieni, ovo-lacto-vegetarieni ori pentru cei care nu consuma un anumit tip de carne. 

Atentie! Anuntati din timp daca aveti alergii la un anumit tip de aliment, gazda nu va va pune asa ceva pe masa! 

Va anuntam si daca se vorbesc limbi straine in familia respectiva, ce limbi si la ce nivel, sa puteti sti dinainte in ce masura puteti comunica direct cu gazda.


(Vom continua despre conditiile si preferintele privind masa si cazarea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu