sâmbătă, 16 aprilie 2016

Locuiesti in Municipiul Buzau sau in localitatile din apropierea satului Vadu Soresti?

Locuiesti in Municipiul Buzau sau in localitatile din apropierea satului Vadu Soresti?

Daca preferi sa faci naveta si sa nu iei masa la satenii din Vadu Soresti, ai acelasi "regim" ca localnicii: nu platesti (decat daca esti dispus, bineinteles :-) ) cei 50 de lei/zi pentru adulti si 25 de lei/zi pentru copii sub forma de donatie in contul ONG-ului.
Insa, te invitam (nu te obligam) sa participi la actiunile de voluntariat la care participa localnicii. Mai precis, la dezvoltarea si promovarea peste hotare a turismului rural romanesc!

Asa-i ca esti incantat sa imbini utilul cu placutul?

Asta presupune:
- participarea la stabilirea locurilor unde se vor ridica mici monumente cu detalii despre siturile arheologice existente (din perioadele marilor migratii, a romanilor, a dacilor, neolitic si chiar paleolitic);
 Asezarea neolitica de la cetatea dacica de la Gruiu Darii (Pietroasele, Jud. Buzau)
Cetatea dacica de la Gruiu Darii (Pietroasele, Jud. Buzau)
- notarea explicatiilor referitoare la aceste situri, actiunile de acest tip fiind conduse de catre doctori in arheologie;
Dr. arheolog arata cat de mare era vasul cu monede descoperit langa biserica din piatra de la Pietroasa Mica
- transformarea acestor explicatii in materiale turistice;
- fotografierea siturilor si eventual realizarea unor filmulete documentare, insotita de traducerea lor in limbi de circulatie internationala;
- traducerea (sau corectarea) in limbi de circulatie internationala a materialelor turistice realizate;
- cunoscatorii de limba chineza (indiferent de nivel, chiar si incepatorii) sa ajute la predarea lectiilor in timpul taberei;
- in cazul cunoasterii altei limbi straine, nu neaparat exotice, poti face voluntariat in predarea limbii respective (daca se anunta doritori sa studieze acea limba); in viitorul apropiat vom deschide cabinete de limbi straine si de geografie, de aceea experienta ta conteaza;
- participarea la cercetarea eventualelor trasee unde vom face piste de biciclete (dupa obtinerea fondurilor, bineinteles, dar mai intai trebuie sa avem clar, in proiect, traseul, harta, distantele, eventualele popasuri etc.): intentionam ca la vara sa cercetam traseul Zarnesti-Vadu Soresti-Pruneni-Izvoru Dulce-Vulcanii Noroiosi (Paclele Mari);
- participarea la excursiile organizate pentru vizitarea punctelor turistice renumite si unice in lume, pentru a invata traseele si a deveni ghid: tabara este internationala, trebuie sa invatam sa le prezentam strainilor partea frumoasa a Romaniei - peisaje, cultura, istorie, legende!

Daca doresti sa participi la astfel de actiuni de voluntariat si ai anumite cunostinte sau talente, anunta-ne! :-)

Daca te pricepi la fotografiat si la filmat, adu-ti aparatul foto sau camera si vino sa incercam sa realizam filmul prin care sa promovam tabara in strainatate. 
Filmul va cuprinde nu doar imagini din satul in care organizam tabara, ci si scurte documentare despre zonele turistice din Judetul Buzau renumite in lume, ca locul descoperirii Clostii cu puii de aur (stiai ca pana la descoperirea Mormantului lui Tutankhamon turistii stateau ore intregi la coada sa vada de aproape tezaurul de la Pietroasele dus la Luvru?), Muzeul Chihlimbarului de la Colti cu cele mai multe nuante de chihlimbar din lume etc.

Podoabe de chihlimbar de la Colti, Jud. Buzau

Ai talent literar? Participa la aceste excursii si ajuta la formularea textelor materialelor turistice si a documentarelor!
Stii limbi straine? Ajuta la tradus materialele!
Iti place sa stai pe net? Promoveaza turismul romanesc in strainatate!
Te pricepi la IT? Ne pregatim sa facem site-ul asociatiei. Inscrie-te ca membru al Asociatiei "Leisure&Chinese" si site-ul, respectiv promovarea turismului rural romanesc vor fi in mainile tale!
Esti pasionat de ciclismul montan si ai spirit de aventura? Fa rost de un GPS si hai sa realizam impreuna traseele pentru pistele de biciclete pe care le vom fac in zone nelocuite, in paduri, in salbaticie. Nu uita! Traseele sunt necesare pentru obtinerea fondurilor. Ajutorul tau e foarte important pentru Romania!

Daca iti place, dupa ce terminam cu realizarea documentarelor despre zonele turistice din Jud. Buzau, te invitam sa mergi cu noi in celelalte judete alte tarii, sa continuam acest tip de actiuni de voluntariat.

Te asteptam cu drag,
Echipa "Leisure&Chinese"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu