sâmbătă, 16 aprilie 2016

Locuiesti in Municipiul Buzau sau in localitatile din apropierea satului Vadu Soresti?

Locuiesti in Municipiul Buzau sau in localitatile din apropierea satului Vadu Soresti?

Daca preferi sa faci naveta si sa nu iei masa la satenii din Vadu Soresti, ai acelasi "regim" ca localnicii: nu platesti (decat daca esti dispus, bineinteles :-) ) cei 50 de lei/zi pentru adulti si 25 de lei/zi pentru copii sub forma de donatie in contul ONG-ului.
Insa, te invitam (nu te obligam) sa participi la actiunile de voluntariat la care participa localnicii. Mai precis, la dezvoltarea si promovarea peste hotare a turismului rural romanesc!

Asa-i ca esti incantat sa imbini utilul cu placutul?

Asta presupune:
- participarea la stabilirea locurilor unde se vor ridica mici monumente cu detalii despre siturile arheologice existente (din perioadele marilor migratii, a romanilor, a dacilor, neolitic si chiar paleolitic);
 Asezarea neolitica de la cetatea dacica de la Gruiu Darii (Pietroasele, Jud. Buzau)
Cetatea dacica de la Gruiu Darii (Pietroasele, Jud. Buzau)
- notarea explicatiilor referitoare la aceste situri, actiunile de acest tip fiind conduse de catre doctori in arheologie;
Dr. arheolog arata cat de mare era vasul cu monede descoperit langa biserica din piatra de la Pietroasa Mica
- transformarea acestor explicatii in materiale turistice;
- fotografierea siturilor si eventual realizarea unor filmulete documentare, insotita de traducerea lor in limbi de circulatie internationala;
- traducerea (sau corectarea) in limbi de circulatie internationala a materialelor turistice realizate;
- cunoscatorii de limba chineza (indiferent de nivel, chiar si incepatorii) sa ajute la predarea lectiilor in timpul taberei;
- in cazul cunoasterii altei limbi straine, nu neaparat exotice, poti face voluntariat in predarea limbii respective (daca se anunta doritori sa studieze acea limba); in viitorul apropiat vom deschide cabinete de limbi straine si de geografie, de aceea experienta ta conteaza;
- participarea la cercetarea eventualelor trasee unde vom face piste de biciclete (dupa obtinerea fondurilor, bineinteles, dar mai intai trebuie sa avem clar, in proiect, traseul, harta, distantele, eventualele popasuri etc.): intentionam ca la vara sa cercetam traseul Zarnesti-Vadu Soresti-Pruneni-Izvoru Dulce-Vulcanii Noroiosi (Paclele Mari);
- participarea la excursiile organizate pentru vizitarea punctelor turistice renumite si unice in lume, pentru a invata traseele si a deveni ghid: tabara este internationala, trebuie sa invatam sa le prezentam strainilor partea frumoasa a Romaniei - peisaje, cultura, istorie, legende!

Daca doresti sa participi la astfel de actiuni de voluntariat si ai anumite cunostinte sau talente, anunta-ne! :-)

Daca te pricepi la fotografiat si la filmat, adu-ti aparatul foto sau camera si vino sa incercam sa realizam filmul prin care sa promovam tabara in strainatate. 
Filmul va cuprinde nu doar imagini din satul in care organizam tabara, ci si scurte documentare despre zonele turistice din Judetul Buzau renumite in lume, ca locul descoperirii Clostii cu puii de aur (stiai ca pana la descoperirea Mormantului lui Tutankhamon turistii stateau ore intregi la coada sa vada de aproape tezaurul de la Pietroasele dus la Luvru?), Muzeul Chihlimbarului de la Colti cu cele mai multe nuante de chihlimbar din lume etc.

Podoabe de chihlimbar de la Colti, Jud. Buzau

Ai talent literar? Participa la aceste excursii si ajuta la formularea textelor materialelor turistice si a documentarelor!
Stii limbi straine? Ajuta la tradus materialele!
Iti place sa stai pe net? Promoveaza turismul romanesc in strainatate!
Te pricepi la IT? Ne pregatim sa facem site-ul asociatiei. Inscrie-te ca membru al Asociatiei "Leisure&Chinese" si site-ul, respectiv promovarea turismului rural romanesc vor fi in mainile tale!
Esti pasionat de ciclismul montan si ai spirit de aventura? Fa rost de un GPS si hai sa realizam impreuna traseele pentru pistele de biciclete pe care le vom fac in zone nelocuite, in paduri, in salbaticie. Nu uita! Traseele sunt necesare pentru obtinerea fondurilor. Ajutorul tau e foarte important pentru Romania!

Daca iti place, dupa ce terminam cu realizarea documentarelor despre zonele turistice din Jud. Buzau, te invitam sa mergi cu noi in celelalte judete alte tarii, sa continuam acest tip de actiuni de voluntariat.

Te asteptam cu drag,
Echipa "Leisure&Chinese"

Tabara de Chineza si Scoala de Mountain Biking 2016

Organizam cursuri gratuite de limba chineza si de mountain biking intre 15 iulie - 20 august 2016



Venind la noi in tabara, patrundeti in paradisul limbii si culturii chineze, va plimbati cu bicicletele in natura, prin zone nelocuite, vizitati locuri renumite si unice lume, respirati aer curat, va relaxati, mancati sanatos, scapati de zgomot, caldura si aparatele de aer conditionat!
  
Venind la noi in tabara, ajutati oameni nevoiasi, contribuiti la termoizolarea caselor taranesti, respectiv la taierea a mai putini copaci pentru incalzire, la ridicarea unor monumente in locurile descoperirii unor situri arheologice chiar din paleolitic si neolitic, la renovarea unor cladiri si monumente istorice importante din zona rurala si, nu in ultimul rand, la promovarea turismului rural romanesc in toata lumea! :-)

E posibil sa extindem perioada: intre 1 iulie si 31 august. Vom posta pe facebook.

Cursurile de chineza si ciclism montan, drumetiile, plimbarile cu caruta si serviciile de ghid sunt gratuite. 

Cazarea se face la sediul ONG-lui Leisure&Chinese.Cursantii isi gatesc singuri cu produse pe care le asiguram noi. Plata pentru aceste servicii este de minim 50 de lei/zi pentru adulti si 25 de lei/zi pentru copii. Plata se face sub forma de donatie in contul bancar al Asociatiei "Leisure&Chinese", asociatia urmand sa mai adauge o suma de bani si sa termoizoleze casele satenilor.Cu siguranta iarna vor fi necesare mai putine lemne si nu mai taiem masiv din padure.

Cine are propria firma, poate veni la noi in tabara in contul donatiei datorita careia va avea reduceri de taxe la Stat.

Cine are acasa haine si jucarii de care nu mai are nevoie, le poate dona familiei gazda sau altor familii nevoiase din sat.

Minorii vin insotiti de un adult.

Vor fi maxim 15 cursanti in aceeasi perioada. Cum pleaca unul, anuntam si va putea veni altul :-)

Fiecare sta in tabara cat vrea, de perioada petrecuta la noi in tabara va conta perioada gratuitatii cursurilor de chineza pe care le continuam pe skype sau yahoo messenger: cine sta o saptamana, va avea gratuitate o saptamana, cine sta doua saptamani, va avea gratuitate doua saptamani etc. Plata cursurilor de pe net va fi tot sub forma de donatie in contul ONG-ului.

Pentru cine nu e pasionat de caligrafia chineza sau nu doreste neaparat sa invete sa scrie caractere, poate veni cu laptopul si cu un stick sa primesca materialele de studiu. Examenul de nivel de limba chineza (HSK) se poate da si pe calculator. Conform statisticilor din China, rezultatele HSK pe calculator sunt cu 10 puncte mai mari. Asadar, veti putea invata direct sa tastati caracterele chinezesti la calculator. Cu atat mai mult pentru cei care vor sa stie chineza doar pentru a face afaceri in China: pentru a invata sa trimiteti e-mail-uri in chineza sau sa le cititi, nu e nevoie sa exersati scrierea de mana a caracterelor.

Ca si anul trecut, bunicii si parintii invata chineza impreuna cu cei mici: este mai mult spor si amuzament. :-)

Daca sunteti mai sensibili: sa aveti la dvs. minim o pereche de pantaloni lungi pentru mers pe deal, uneori putand "face cunostinta" cu ciulini, catina, maracini etc. 

La "capitolul" incaltaminte: pe langa papucii de curte, sa aveti incaltaminte-sport pentru drumetii si excursii.

Activitati si imagini din TABARA DE CHINEZA din vara lui 2015 :-)



Sa amintim toate activitatile la care au participat cursantii in timpul taberei, inclusiv parintii si bunicii:
- notiuni de limba chineza;





- drumetii, plimbari cu caruta sau cu bicicleta in aer liber, la garla, la picnic, pe dealuri si prin padure;















- colectarea peturilor si dozelor de aluminiu la intoarcerea in sat;






- excursii in judetul Buzau la puncte turistice renumite si unice in intreaga lume, printre care:




a) Comuna Pietroasele cu Tezaurul "Closca cu puii de aur" - tezaurul cel mai important din lume inaintea descoperirii Mormantului lui Tutankhamon;



b) Castrul Roman si Termele Romane din Comuna Pietroasele - cu ale lor curiozitati de acum 2000 de ani;





c) Muzeul lu' Gogu lu' Moaca din Comuna Pietroasele - muzeu in aer liber de sculpturi in piatra, deschis la sculptor in curte;







d) Cetatea dacica de la Gruiu Darii din Comuna Pietroasele - cu detalii despre lumea dacica, inclusiv despre civilizatia din Neolitic care a locuit in zona;








e) Biserica sapata in piatra la Alunis (construita in 1277 d.Hr.)

f) Muzeul Chihlimbarului de la Colti (1977) - colectie de chihlimbar, piatra semipretioasa cu 260 de milioane de ani vechime, cu cele mai multe nuante de chihlimbar din lume: 160 (locul al II-lea in lume e ocupat de Rusia) ;



g) Tabara de Sculptura de la Magura - organizata intre 1970-1986 pentru a marca 16 secole de la atestarea documentara a orasului Buzau; contine 256 de lucrari in piatra;







h) Vulcanii Noroiosi (Paclele Mari din Comuna Berca) - arie protejata, de interes geologic (exista doua cratere de vulcani noroiosi), floristic (se intalnesc plante ce se dezvolta in mediu sarat) si faunistic (mamifere, reptile si amfibieni, interesante fiind testoasa de balta - Emys orbicularis - si balaurul mare - Elaphe sauromates)



Pentru alte detalii din tabara de anul trecut, vizitati blogul: www.leisureandchinese.blogspot.com

Pentru intrebari si rezervari, contactati-ne pe adresa de e-mail: leisureandchinese@gmail.com sau pe chat-ul paginii noastre de facebook Leisure&Chinese.

Va asteptam cu drag,

Asociatia non-guvernamentala "Leisure&Chinese"